A
Once called “the bridge that couldn’t be built,” today it is one the seven wonders of the modern world. This magnificent span, perhaps San Francisco’s most famous landmark, opened in 1937 after a four-year struggle against non-stop winds, fog, rock and treacherous tides.
The world-famous Golden Gate Bridge is easily recognized by its International Orange color. The bridge was built at a cost of $35 million in principal and $39 million in interest and 11 workers’ lives. The bridge, with its twin towers reaching skyward 746 feet, was once taller than any building in San Francisco. It took more than 10 years to make a plan due to powerful opposition, but only four years in actual construction, the Golden Gate Bridge brought the communities of San Francisco and Marin counties closer together.
Pedestrians (行人) including wheelchair users and bicyclists can go on the sidewalks of the bridge during daylight hours but skateboards and roller skates are not permitted.
If you can’t visit the bridge in person, do the virtual bridge walk and don’t forget to check out the view from the top of the south tower.
If interested in biking across the bridge, the Presidio offers bike rentals and electric bike share opportunities, plus a recommended bike path through Crissy Field. For more information, visit the Presidio online.
If you are planning to stay in San Francisco, there are plenty of hotels nearby or with views of the Golden Gate Bridge.
1. In which year did the building of the Golden Gate Bridge start?
A. In 1926. B. In 1936. C. In 1933. D. In 1937.
2. How much money did people spend building the Golden Gate Bridge?
A. Exactly 39 million. B. Less than 35 million.
C. Around 50 million. D. Over 70 million in total.
3. Which of the following way of visiting the bridge is NOT mentioned?
A. Hiring a plane. B. Riding a bicycle. C. Visit online. D. Visiting on foot.
4. What does the underlined part in Paragraph 1 probably mean according to the passage?
A. No one in the city really wanted to have the bridge built.
B. It was very hard to build such a huge bridge at that time.
C. People in San Francisco were not rich enough to build it.
D. It would claim many lives if the bridge was finally built.
5. What can you do when visiting the Golden Gate Bridge if you don’t have a bike?
A. Use a skateboard. B. Rent an electronic bike.
C. Wear roller skates. D. Borrow a wheelchair.
【答案】1. C 2. D 3. A 4. B 5. B
【解析】
【分析】这是一篇说明文。文章从历史、造价、高度、游览方式等多个方面介绍了现代世界七大奇迹之一的金门大桥。
【1题详解】
细节理解题。根据第一段最后一句“This magnificent span, perhaps San Francisco’s most famous landmark, opened in 1937 after a four-year struggle against non-stop winds, fog, rock and treacherous tides.(这一宏伟的建筑,也是旧金山最著名的地标,经历了四年与无休止的风雨石潮的对抗终于于1937年开放。)”可知,金门大桥历时四年在1937年建成开放,显然是于1933年开始修建的。故选C项。
【2题详解】
细节理解题。根据第二段第二句“The bridge was built at a cost of $35 million in principal and $39 million in interest and 11 workers’ lives.(这座桥本身花了3500万美金,利息3900万美金,还搭上了11位工人的性命。)”可知,金门大桥整体的造价超过了7000万美金。故选D项。
【3题详解】
细节理解题。文章第三段“Pedestrians (行人) including wheelchair users and bicyclists can go on the sidewalks of the bridge during daylight hours but skateboards and roller skates are not permitted.”(行人包括轮椅使用者和骑自行车的人可以在白天走在桥的人行道上,但滑板和溜冰鞋是不允许的。)提到行人和骑自行车者可以上桥游览,第四段“If you can’t visit the bridge in person, do the virtual bridge walk and don’t forget to check out the view from the top of the south tower.”(如果你不能亲自参观这座桥,那就做一次虚拟的桥上漫步,别忘了从南塔的顶部看风景。)提到也可以进行虚拟行走,即通过网络游览大桥,A选项所说的“租飞机”文中并未提到。故选A项。
【4题详解】
句意猜测题。从第一段最后一句中“This magnificent span, perhaps San Francisco’s most famous landmark, opened in 1937 after a four-year struggle against non-stop winds, fog, rock and treacherous tides.(这一宏伟的建筑,也是旧金山最著名的地标,经历了四年与无休止的风雨石潮的对抗终于于1937年开放。)”和第二段第二句“The bridge was built at a cost of $35 million in principal and $39 million in interest and 11 workers’ lives.(这座桥本身花了3500万美金,利息3900万美金,还搭上了11位工人的性命。)”都可以看出,金门大桥的建造是非常不容易的,划线句“一座无法造出的桥”显然指的就是这一点,与B选项含义相符。故选B项。
【5题详解】
细节理解题。根据第五段中“If interested in biking across the bridge, the Presidio offers bike rentals and electric bike share opportunities, plus a recommended bike path through Crissy Field.(如果你想骑车跨越大桥,Presidio公司会提供自行车租赁服务以及电动自行车共享的机会,外加一条推荐的穿越克里斯场的自行车道。)”可知,如果想游览金门大桥却没有自行车,可以去专门的地方租借。故选B项。