用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
2021高三二轮专题复习题型组合练一阅读综合练Ⅰ(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类二轮复习
  • 教材版本不限
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小959 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2021/4/6 18:46:07
    下载统计今日0 总计2
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 A

The Worlds' Best Bookshops

(2020·佛山质量检测) There's nothing like being surrounded by bookswherever you are.Here are the finest oases of literature that travellers can bring you.

Daikanyama T­site|Tokyo

It is well worth visiting even if just to admire  the  building's  beautifulcrisscrossed architecture.Once you've had your fill of roaming three floors' worth of bookshelvesthere's the barthe coffee shopor even the video rental space to give you more reason to stay just that little bit longer.Grab a bookorder a beer and dive into its pages.I could have stayed hours here.

City Lights|San Francisco

The  three­storey  establishment publishes and sells titles in poetryfictiontranslationpoliticshistory and the arts.It hosts events and readingsand runs a non­profit of the same name that aims to promote diversity of voices and ideas in literature.It's opposite Vesuvioa bar frequented by Kerouac and other Beat­ generation writers and artists.

Shakespeare and Company|Paris

I made a special trip to the Left Bank for this one when I was in Paris.It has two floors packed with English­language textsand I was particularly struck by any spare wall space devoted to notes from visitors­heartfelt messages to a loved onededications to the shop itselfor a quote from a favourite author or philosopher.

Hutatma Chowk|Mumbai

A few years ago I visited Indiainvestigating Rudyard Kipling's connections with the country.I spotted a cheap copy of The Jungle Book on one of the tarp­covered book stalls at Hutatma Chowk (Martyrs' Square )The booksellers here are like amateur librariansable to lay their hands on almost any title you ask for.To methose well­thumbed (翻旧了的) books spoke volumes about the changes of Mumbai's readers in the 150 years since the city gave us Kipling.

1In which bookshop can you buy a drink while visiting?

ADaikanyama T­site

BCity Lights

CShakespeare and Company

DHutatma Chowk

2What can be learned about the book stalls at Hutatma Chowk?

APeople can meet Rudyard Kipling there.

BThey sell the cheapest books in the world.

CThe book owners are amateur librarians.

DThe sellers are familiar with the books.

3What do the four bookstores have in common?

AThey are beautifully designed.

BThey are three­storey buildings.

CThey  offer book lovers good experience.

DThey are frequently visited by great writers.

【语篇解读】 本文是一篇说明文,主要介绍了世界上最好的四家书店。

1.解析:细节理解题。根据第二段“It is well worth visiting even if just to admire the building's beautifulcrisscrossed architecture. Once you've had your fill of roaming three floors' worth of bookshelvesthere's the barthe coffee shopor even the video rental space to give you more reason to stay just that little bit longer.Grab a bookorder a beer and dive into its pages.I could have stayed hours here.(即使只是为了欣赏这座建筑的美丽,纵横交错的建筑,它也是值得一游的。一旦你有了三层楼的书架,就有了酒吧,咖啡厅,甚至是视频租赁空间,让你有更多的理由再多待一会儿。拿本书,点杯啤酒,埋头读书可以在这里待上几个小时的)可知在Daikanyama T­site|Tokyo可以买饮料。故选A

答案:A

2.解析:细节理解题。根据最后一段“The booksellers here are like amateur librariansable to lay their hands on almost any title you ask for.(这里的书商就像业余的图书管理员一样,几乎可以随手找到你想要的任何种类的书)可知卖家对这些书很熟悉。故选D

答案:D

3.解析:细节理解题。阅读这四家书店可知,他们都为书迷提供了很好的体验,故选C

答案:C

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册