A
(2019·北京卷改编)
Want to explore new cultures,meet new people and do something worthwhile at the same time?You can do all the three with Global Development Association(GDA).Whatever stage of life you’re at, wherever you go and whatever project you do in GDA,you’ll create positive changes in a poor and remote community(社区).
We work with volunteers of all ages and backgrounds.Most of our volunteers are aged 17-24.Now we need volunteer managers aged 25-75.They are extremely important in the safe and effective running of our programmes.We have such roles as project managers,mountain leaders,and communication officers.
Depending on which role you choose,you could help to increase a community’s access to safe drinking water,or help to protect valuable local cultures.You might also design an adventure challenge to train young volunteers.
Not only will you help our young volunteers to develop personally,you’ll also learn new skills and increase your cultural awareness.You may have chances to meet new people who’ll become your lifelong friends.
This summer we have both 4-week and 7-week programmes:
Country
|
Schedule
|
4-weekprogrammes
|
7-weekprogrammes
|
Algeria
|
5 Jul.—1 Aug.
|
20 Jun.—7 Aug.
|
Egypt
|
24 Jul.—20 Aug.
|
19 Jun.—6 Aug.
|
Kenya
|
20 Jul.—16 Aug.
|
18 Jun.—5 Aug.
|
South Africa
|
2 Aug.—29 Aug.
|
15 Jun.—2 Aug.
|
GDA ensures that volunteers work with community members and local project partners where our help is needed.All our projects aim to promote the development of poor and remote communities.
There is no other chance like a GDA programme.Join us as a volunteer manager to develop your own skills while bringing benefits to the communities.
【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了一个名叫“全球发展协会”的组织招聘志愿者的广告。
1.What is the main responsibility of volunteer managers?A.To seek local partners.
B.To take in young volunteers.
C.To carry out programmes.
D.To foster cultural awareness.
答案:C
解析:细节理解题。根据第二段的第四句“Theyareextremelyimportantinthesafeandeffectiverunningofourprogrammes.”可知,这些志愿者将在项目的安全和有效管理中发挥重要的作用。本句的关键词为running(管理)。所以选C项。
2.The programme beginning in August will operate in .
A.Egypt B.Algeria
C.Kenya D.South Africa
答案:D
解析:细节理解题。根据表格中各个项目的开始时间可以发现,只有在SouthAfrica举办的为期4周的项目是在八月初开始。所以选D项。
3.The shared goal of GDA’s projects is to .
A.explore new cultures B.protect the environment
C.gain corporate benefits D.help communities in need
答案:D
解析:推理判断题。根据表格下面一段的最后一句“Allourprojectsaimtopromotethedevelopmentofpoorandremotecommunities.”可知,所有项目的目的都是促进那些贫穷偏僻社区的发展。所以选D项。